در این انتخابات به نظام جفا شد

روحانی: با شعور مردم بازی نکنیم

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در این انتخابات جفاهای فراوانی شد که بدترین آن جفای به خود نظام است، گفت: «نمی‌توانیم با افکار عمومی و با حضور مردم شوخی کنیم، باید مردم را به طور واقعی به انتخابات دعوت کنیم.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی  در جلسه هیأت دولت با اشاره به انتخابات ۲۸ خرداد ریاست جمهوری با تأکید بر لزوم رعایت اخلاق گفت: «متأسفانه در این روزها بحث اخلاق صدمه جدی دیده است. آغاز اخلاق همان راستگویی و همان وفای به عهد و این است که حقیقت‌ها را تحریف نکنیم. عجیب اینکه واقعیت‌ها را تعریف می‌کنیم، واقعیت‌ها و آنچه که روی زمین است، اجرا شده و عمل شده است. اگر خدای ناکرده ناصحیح گفته شود، اذهان مردم را به گونه‌ای مشوش می‌کند که نسبت به اصل نظام دچار تردید ‌شوند.»  

اهم سخنان روحانی چنین است:

انتخابات بسیار مهم است، ولی از انتخابات مهم‌تر اخلاق است، چون هدف غایی اسلام و انقلاب اسلامی است. بخشی از مردم‌سالاری هم اخلاق است. نمی‌توانیم با افکار عمومی و با حضور مردم شوخی کنیم. ما باید مردم را به طور واقعی به انتخابات دعوت کنیم.

واقعیت‌ها را به مردم بگوییم و تشریح کنیم و همه جا باید مردم‌سالاری حاکم باشد؛ از آغاز تا پایان انتخابات از روز اعلام و تا تنفیذ و تحلیف از روز ثبت‌نام تا روزی که رأی خوانده می‌شود، همه جا باید نقش مردم واقعی و پررنگ باشد.

در این انتخابات جفا و ظلم‌های بسیار بدی شد، یک مورد از جفاها را مقام معظم رهبری در زمینه احراز صلاحیت‌ها اشاره فرمودند، مسأله مهمی بود. ایشان هم دستور دادند جبران شود، حالا جبران شود یا نه، مسأله دیگری است. اما در این انتخابات جفاهای فراوانی شد. به نظر من بدترین جفا در این انتخابات، جفای به خود نظام است.  اگر در ۴۲ سال گذشته نقض قانون، فساد و زیر پا گذاشتن حقوق، رعایت‌نکردن مصالح بود و اگر همه اقدامات برخلاف مصلحت جامعه و کشور باشد، برای چه انقلاب کردیم؟

از یک طرف به نظام ظلم می‌شود و از یک طرف به مردم ظلم می‌شود. اینکه ما می‌گوییم در هشت سال هیچ کاری نشده، به مردم ظلم می‌کنیم. صنعت، کشاورزی دست مردم است، بسیاری از زیرساخت‌ها و فضای مجازی دست مردم است. اگر ما می‌گوییم کاری نشده یعنی ملت کاری نکرده است.

این ملت کار عظیم و بزرگی انجام داده است. چرا به ملت توهین می‌کنیم، حداقل بگوییم این ۴میلیون کشاورز یا این ۱۵میلیون کارگر کار خوبی انجام دادند، حداقل بگوییم این ۴میلیون کاسب کار درستی انجام دادند، یک چیزی بگوییم، فقط می‌گوییم بد بوده است کار کشور، بخش بزرگی در اختیار بخش‌های مهم جامعه و مردم ما است.

از طرف سوم ظلم و جفا به کارگزاران نظام است. وقتی ما می‌گوییم دولت، دولت یک نفر و اینهایی که دور این میز هستند، نیست. صدها هزار نفر در سراسر کشور مدیر، کارشناس، کارمند همه با هم، میلیون‌ها نفر هستند که کنار هم  قرار می‌گیرند و دولت را تشکیل می‌دهند.

وقتی ما توهین می‌کنیم، یعنی به میلیون‌ها نفر توهین می‌کنیم، بر چه مبنایی توهین می‌کنیم، حداقل آمار باید درست باشد، وقتی ما می‌گوییم چقدر در بانک‌ها پول گذاشته شده، وقتی این آمار را طوری می‌گوییم که از کل نقدینگی کشور خیلی بیشتر است، این آمار دروغ است. وقتی می‌گوییم رشد اقتصادی در این هشت سال صفر بوده، آمار دروغ است. ما که نمی‌توانیم دروغ بگوییم.

حالا حقیقت را می‌توانیم قلب کنیم یا پشت و رو کنیم، واقعیت را که نمی‌توان بر هم زد. آیا می‌توانیم بگوییم کارخانه نیست؟ اگر ۱۷ طرح بزرگ پتروشیمی در سال ۹۹ افتتاح کردیم، می‌توان این را منکر شد و بگوییم پتروشیمی افتتاح نشده است؟ اگر هزاران کیلومتر جاده و راه‌آهن افتتاح شده، سدهای طرح مهم در طول همین یکی، دو سال اخیر افتتاح شده، آیا می‌توانیم بگوییم افتتاح نشده است. بعد بگوییم هیچ کاری انجام نشده است. این حرف را بر چه مبنایی می‌گوییم؟

باید انصاف به خرج دهیم، چراکه در این بحث‌ها مشخص شد که برخی از دستگاه‌ها خیلی خوب هستند، قوه قضائیه و مقننه و نیروهای مسلح همه بدون ایراد هستند. فقط یک جا ایراد است و آن هم دولت است و این هم که ان‌شاءالله این دولت تغییر می‌کند، پس کلا همه چیز خوب می‌شود، چون بقیه کشور درست است.

اگر در کشور ایرادی وجود دارد، این ایراد فقط برای دستگاه اجراست؟ یعنی دستگاه قانون‌گذار، مجمع تشخیص مصلحت، قوه قضائیه ایراد ندارد، هیچ جا ایراد ندارد، الحمدلله خیلی خوب شد، حداقل در این انتخابات متوجه شدیم همه جای کشور خیلی خوب و سالم، بی‌نقص و بی‌ایراد است، فقط اشکال در این دولت است که ان‌شاءالله در این انتخابات درست می‌شود، البته انتخابات هم نباشد، دوره ما تمام می‌شود، دولت بعدی می‌آید، این هم درست می‌شود و کل کشور درست می‌شود.

موضوعات بهتری هم این روزها می‌شنویم، چقدر زنان در این چند روز خوب شدند؛ حقوق خانم‌ها، احترام به خانم‌ها و جوان‌ها مطرح شده است، چطور در این مدت خانم‌ها نبودند، فقط این روزها خانم‌ها پیدا شدند و خیلی مورد احترام هستند. اقوام، اقلیت‌ها چقدر خوب شدند، شیعه و سنی چقدر با هم برادر و متحد شدند، چیزهای خوبی هم الحمدلله این روزها هست.

با شعور مردم بازی نکنیم، ملت ایران، ملت بزرگی است، ملتی است که می‌داند چه گذشته است، می‌داند چه کسانی بوده‌اند، اینهایی که امروز می‌خواهند برای فردا قدرت را در دست بگیرند، اگر در ایران نبودند و تازه از کره مریخ آمده‌ بودند، خیلی خوب بود، همه آنها بوده‌اند و همه آنها در یک بخشی مسئولیت داشته‌اند.

ما در جنگ اقتصادی هستیم یا نیستیم، گویا اصلا جنگی وجود ندارد و ترامپی نبوده و ظلم و کار بدی نکرده است. هر چه مشکل است برای دولت است. آمریکا که کاری نکرده است. نه در سوال چیزی بود و نه در جواب و این مسأله بسیار عجیب و شگفت‌آوری است. ما دولت را در سال 92 در شرایطی آغاز کردیم که در تحریم و فشار اقتصادی قرار داشتیم.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.