شماره ۱۱۰۶ | ۱۳۹۶ شنبه ۲ ارديبهشت
صفحه را ببند
آیا پاسیو جزو مشاعات ساختمان محسوب می‌شود؟

چنانچه پاسیو در محدوده سند مالکیت اختصاصی واحد نبوده و در صورت‌مجلس تفکیکی جزو مشاعات قید شده باشد و در صورتی که امکان استفاده برای یک واحد داشته باشد جزو مشاعات محسوب می‌شود. به گزارش میزان، در قانون از آپارتمان تعریفی به عمل نیامده است، ولی در اصطلاح می‌توان گفت:     آپارتمان عبارت است از یک واحد مستقل در ساختمان چند طبقه که از آن برای سکونت یا جهت کسب و پیشه استفاده می‌شود.
مالکیت در آپارتمان‌ها شامل دو قسمت است    
1- مالکیت اختصاصی 2- مالکیت مشترک
قسمت اختصاصی: به بخشی از ملک گفته می‌شود که فقط صاحب آپارتمان حق استفاده از آن را دارد مثل بالکن.
قسمت مشترک     
قسمت‌هایی از ساختمان است که تمامی مالکان حق استفاده از آن را دارند، مانند زمین زیر بنا، تأسیسات قسمت‌های مشترک از قبیل چاه آب، پمپ، منبع آب، مرکز حرارت و تهویه، تابلوهای برق، کنترها، انبار عمومی ساختمان، اتاق سرایدار در هر قسمت بنا که واقع شده باشد، آسانسور، چاه فاضلاب، لوله‌ها از هر قبیل مانند لوله‌های فاضلاب، برق و تلفن، اسکلت ساختمان، تأسیسات مربوط به راه‌پله، وسایل تامین‌کننده روشنایی، تلفن، زنگ اخبار، شیرهای آتش‌نشانی، پشت‌بام و تاسیساتی که در پشت‌بام برای استفاده عمومی احداث شده است، نمای خارجی ساختمان، محوطه ساختمان،  پله‌های ورود به پشت‌بام و پله‌های ایمنی، درهاوپنجره‌ها، راهروها و پاگردها که در قسمت‌های غیراختصاصی باشند.
حال سوال این‌جاست که آیا پاسیو که جزو یک واحد است، مشاعات محسوب می‌شود یا خیر. در پاسخ باید گفت که چنانچه پاسیو در محدوده سند مالکیت اختصاصی واحد نبوده و در صورت‌مجلس  تفکیکی جزو مشاعات قید شده باشد و در صورتی که امکان استفاده برای یک واحد داشته باشد، جزو مشاعات محسوب می‌شود. النهایه و در صورت عدم‌امکان دسترسی سایر واحدها  به آن هزینه نگهداری و تعمیرات طبق مقررات تبصره 3 ماده 4 قانون تملک آپارتمان‌ها (اصلاحی11/3/76) به‌عهده استفاده‌کننده است.


تعداد بازدید :  526