شماره ۹۵۵ | ۱۳۹۵ سه شنبه ۶ مهر
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

ظریف: آمریکا متعهد شد بانک‌های طرف تعامل با ایران را مجازات نکند
وزیر امور خارجه کشورمان گفت که آمریکا وعده داده است كه بانک‌های اروپایی را به‌دلیل تسهیل دادوستد با ایران جریمه نخواهد کرد.  محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان که برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در گفت‌وگويی اختصاصی با خبرگزاری کیودو گفت که جان‌کری، همتای آمریکایی وی اطمینان داده است که این کشور تلاش‌های بیشتری را برای کاهش نگرانی‌های غیرضروری بانک‌های اروپایی انجام خواهد داد. ظریف همچنین گفت که واشنگتن قول داده است بانک‌های اروپایی که دادوستد با ایران را تسهیل می‌کنند، جریمه نخواهد کرد.  رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: آمریکا می‌گوید که هر کسی را بیرون از این کشور برای انجام تجارت با ایران ترغیب خواهد کرد البته بر این باوریم که این کافی نیست؛ بنابراین از آنها خواستیم تا اقدامات بیشتری را برای متقاعد‌کردن انجام دهند و نگرانی‌های موسسات خارجی، به‌ویژه بانک‌ها را نسبت به تعامل با ایران از بین ببرند.

گری سیک: ملاقات‌نکردن روحانی با اوباما تاکتیک سیاسی بود
یک عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا ملاقات‌نکردن رئیس‌جمهوری ایران با همتای آمریکایی‌اش در نیویورک را یک تاکتیک سیاسی دانست. گری سیک، عضو شورای امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جرالد فورد، جیمی کارتر و رونالد ریگان در گفت‌وگو با شبکه صدای آمریکا به تحلیل سیاست خارجی احتمالی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور پرداخت.
او گفت: در صورت به قدرت رسیدن هر یک از نامزدهای انتخاباتی یعنی دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه و هیلاری کلینتون از حزب دموکرات اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه خواهد داشت. گری سیک تصریح کرد: سیاست خارجی ترامپ یک راز است. ما برخی مواضع وی را شنیده‌ایم اما دیدگاه‌های ترامپ دایما در حال تغییر است؛ به‌عنوان مثال وی پس از حصول توافق هسته‌ای ابتدا گفت که آن را پاره می‌کند اما سپس موضع خود را تغییر داد و گفت که درباره مفاد آن مجددا مذاکره خواهد کرد. وی پس از این‌که شنید کارشناسان می‌گویند که دیدگاهش احمقانه است، بدون اذعان به اشتباه خود عقب‌نشینی کرد. دلیل این‌که وی می‌گوید نسبت به ایران سختگیر است این است که با این حرف‌ها به دنبال جذب رأی است.
به گفته این مقام پیشین آمریکا رئیس‌جمهوری ریگان و کندی نیز در دوران رقابت‌های انتخاباتی‌شان حرف‌هایی زدند که پس از ورود به کاخ سفید اجرای آن را فراموش کردند.  وی تأکید کرد که در صورت به قدرت رسیدن ترامپ در کاخ سفید احتمال رویارویی میان ایران و آمریکا بسیار بعید است.  گری سیک افزود: کلینتون نیز که از پایه‌گذاران برجام است، این توافق را اجرا خواهد کرد. او بارها آشکارا گفته است که آن را اجرا می‌کند و نباید به گفته وی شک کرد. سیاست کلینتون در قبال ایران بر مبنای بی‌اعتمادی است که با راستی‌آزمایی خلاف آن ثابت می‌شود. وی به روشنی گفته است که برجام را به‌طور کامل و بدون اغماض اجرا خواهد کرد. او در ادامه این گفت‌وگو سیاست کلینتون در قبال ایران و کشورهای همپیمان در خاورمیانه را آمیزه‌ای از سختگیری و عمل‌گرایی دانست و گفت که خانم کلینتون در‌مجموع منافع آمریکا را نسبت به منافع دیگر کشورها در منطقه ترجیح خواهد داد.
این استاد دانشگاه کلمبیا همچنین در پاسخ به این سوال که چرا حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران تلاش نکرد با باراک اوباما همتای آمریکایی خود در نیویورک دیدار کند، گفت:   اگر این‌طور به نظر بیاید که رئیس‌جمهوری روحانی بسیار به آمریکا نزدیک شده در تهران برای وی دردسرساز خواهد بود. بسیاری می‌گویند که نزدیکی روحانی به آمریکا یعنی امتیازدهی او به آمریکایی‌ها. اگر وی با اوباما دیدار می‌کرد و آنها از یکدیگر تعریف می‌کردند این امر به نفع راست‌گراها در ایران و به ضرر روحانی بود که قصد دارد در انتخابات دور بعد به پیروزی دست یابد. وی در بخش پایانی این گفت‌وگوی خود با صدای آمریکا سخنان روحانی علیه آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل را در همین راستا خواند و گفت: روحانی در سخنانش واشنگتن را به اهمال در اجرای مفاد برجام متهم کرد اما سحر نوروززاده، عضو تیم سیاست‌گذاری و سخنگوی فارسی‌زبان وزارت امور خارجه آمریکا گفت که برخلاف اظهارات رئیس‌جمهوری ایران، آمریکا به تمام تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک پایبند بوده است.


تعداد بازدید :  213