شماره ۱۴۳۱ | ۱۳۹۷ شنبه ۲ تير
صفحه را ببند
تبدیل فضای شهری به طبیعت دوم در اسلوونی

بازیافت زباله منجر به کاهش آلاینده‌ها و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود و در حفاظت از محیط‌ زیست نقش مهمی دارد. بزرگترین و مدرن‌ترین مرکز تفکیک و بازیافت پسماندهای شهری در اروپا، در پایتخت اسلوونی قرار دارد. ساخت این مرکز بخشی از یکی از بزرگترین پروژه‌های زیست‌محیطی‌ اروپاست.
این طرح موسوم به «رکرو - لیوبلانا» مدرن‌ترین مرکز مدیریت تفکیک و بازیافت زباله در اروپا و بزرگترین مرکز بازیافت پسماندهای شهری در اسلوونی است. زباله‌های ۵۸ منطقه در لیوبلانا برای تفکیک سر از این‌جا در می‌آورند.
به گزارش یورو نیوز، این طرح با بودجه‌ای معادل ۱۵۵‌میلیون یورو انجام می‌شود که حدود 77.5‌میلیون یورو آن را صندوق انسجام اتحادیه اروپا در راستای همکاری منطقه‌ای تأمین می‌کند.
سالانه ۱۷۰‌هزار تن زباله در «مرکز مدیریت تفکیک و بازیافت زباله» می‌شود. ۹۸‌درصد این زباله‌ها به اشیای جدید، کود یا سوخت‌زیستی تبدیل می‌شود. بیش از نیمی از بودجه این طرح را صندوق انسجام اتحادیه اروپا تأمین می‌کند. ادیتا سابیک دانشجو است و در لیوبلانا زندگی می‌کند. او هر ماه چهاربار راهنمای کسانی می‌شود که می‌خواهند از مرکز بازیافت زباله در پایتخت اسلوونی دیدن کنند. او می‌گوید: «از ۱۰‌سال گذشته زباله‌هایم را تفکیک می‌کنم. از وقتی کارخانه بازیافت در لیوبلانا افتتاح شده است،‌ خیلی چیزها در زندگی من تغییر کرده است.»
او می‌افزاید طی دو ‌سال مرکز بازیافت پسماندهای شهری در لیوبلانا نگاه مردم را به حفاظت از محیط‌زیست تغییر داده و باعث شده است در زندگی روزمره به تفکیک زباله بیشتر توجه کنند. او می‌گوید: «ابتدا مردم می‌پرسیدند چرا باید زباله‌ها را تفکیک کنیم؟‌ وظیفه ما نیست. در قبال آن پولی دریافت نمی‌کنیم؛ اما بعد از یکی دو سال مردم متوجه اهمیت این مسأله شدند، برای آنها عادی شده است. از نظر آنها فضای شهری به طبیعت دوم تبدیل شده است. اگر در خیابان کسی را ببینند که زباله‌ها را تفکیک نمی‌کند، برایشان عجیب است.»


تعداد بازدید :  139